5. toukokuuta 2013

PentuTreffit 4.5.2013

Iso Kiitos kaikille paikalle päässeille, yhtä vaille täysi osallistuminen! Zelmakin olisi saapunut vaan kaksijalkaisten lasten näyttöpaikat menevät tottakai näiden edelle, mutta varmasti Zelma laumansa kera oli ajatuksissaan mukanamme :).
Vas:lta alhaalla Haifa & Felicia, Viki, Diesel & Anette, Valtti & Lasse
Vas:lta ylhäällä ss-Liekki (pieni piilossa ;) ) & Aki, Nilla & Auli ja Jorma
Koutsimme Mika, Koirakoulu Gironista, esitti näkemyksiään jutustellen, videoklippejä avaten sekä pentusten kanssa havainnollistaen. Mikäs meidän oli hienossa aurinkoisessa säässä viettää yhteistä aikaa jutustellen ihan arkisistakin asioista pentusten elämässä niiden ollessa vielä kuta kuinkin blankkoa.
 
 
 
 
Aktiivisten ja osallistuvien kasvatinomistajien kanssa on niin leppoista. Nillan isäntä loihti huikopalaa itse valmistamistaan riistamakkaroista, joita oli varsin riittävästi kaikille, jopa jollekin kotiin asti viemisiksi. Kiitos Jorma & Auli makunautinnosta!
 
 
 
Väsykin iski välillä ja oli huilittava, mutta mikäs kölliessä kun seura on täys 10 .
 
 
 
Jottei nyt kaikki olis niin ruusuista niin onhan noita huoliakin ollut. Omat, kasvattikotiin jääneet Diesel ja Viki, ovat ajoittain heittäneet vatsan vähän löysälle kuten myös velipoika Valtti, mutta ainakin omilla tästä on selvitty ilman sen enempiä säätöjä. Omilla ärtyivät korvalehdet(huom.korvalehdet :O ) viime viikolla niin, että 4vrk:n tehoputsaus ja tippakuuri oli aloitettava ja ainakin nyt kaikki kunnossa. Jos uusii, niin otetaan viljely, mitä nyt ei suoritettu koska korvat eivät töhnänneet. Liekkö jotain sienikasvua vai mitä, toivottavasti ei kuitenkaan uusi! Jottei omilla vielä kaikki, niin Viki-tyttönen joutui isompansa jalkoihin ja seurauksena polvilumpion murtuma :( ... vaan eipä tuo ole näyttänyt neitoa liiemmin vaivanneen :/ . Ensi viikolla otetaan toinen kontrollirtg:n ja toivotaan luutuman edenneen- Vikin ei ollut tarkoituksena jäädä kasvattikotiinsa, mutta näin se neito täällä vielä porskuttaa ... uskon jonkinlaiseen kohtaloon l. nähtäväksi jää, kuinka neidon kohdalla käy :). Tyypillisiä pikkukoirien kiusoja on varmasti ollut kaikilla l.pohkeita näykkimistä, puntista roikkumista, sohville pyrkimistä mikä ei ole toivottua joissain perheissä jne. ... siis normaaleja koettelemuksia. Sain kuitenkin käsityksen, että pentuset ovat avoimia ja rohkeita eikä niiden kanssa toimiminen esim.vieraissa paikoissa ole ollut ongelmallista. Varsin toimeliaita koko sakki ja molemmat poijjaat tietävät mitä on toinen sukupuoli, vietti niillä varsin vahva ;).
 
Josko kesä-heinäkuussa lähdettäisiin sitten Lietoon tutustumaan kyyhkyhommiin ja käyttäytymiseen linnun siivittäessä. Tätä silmällä pitäen saimme eilen perustyökaluja kontaktin vahvistamiseen mukavan leppoisessa seurassa. Vielä kerran kiitos, te kasvatinomistajat teette näistä mahdollisia!
 
 
  Ei kommentteja: