20. maaliskuuta 2013

Informaation tulva ja sisäistäminen

Viimeiset päivät pentujen kanssa :( . Kasvattajana olen aivan pyörryksissä ja suren jo etukäteen näiden lähdön hetkeä, en siksi ettenkö luottaisi vaan valitettavasti olen luonut jokaiseen pentuun jo oman suhteen ja tuntuu kuin omasta luopuisi.

Matkan varrella olen pyrkinyt jakamaan informaatiota niin laajasti kun se on kulloinkin kulloisenkin henkilön kanssa ollut ajankohtaista. Parhaani olen yrittänyt, mutta silti on tunne, että niin paljon on vielä läpikäymättä :/ . Toivonkin, että tulevina omistajina olette myös itse sitoutuneet uuteen tulokkaaseen ja tiedustelette/etsitte/selvitätte aktiivisesti asioita, sillä kaikkea ei ehkä tule huomioiduksi ja jotkin asiat ovat vaan itselle niin itsestäänselvyyksiä, ettei tule asiaa edes ajatelleeksi, yksinkertaisesti voi vaan unohtaakin.

Kasvattamisessa tämä luopumisen hetki on raskain ja pennun "uusi elämä" jännittää. Kasvatusharrastuksessa pelottavinta on se, että koirakauppa luokitellaan tavaraan :( . Meitä kasvattajia on joka lähtöön, mutta niin on myös koiranomistajia. Olen jo yhteisen taipaleemme aluksi lähettänyt meilitse liitteitä kuten mm."Kasvatustavoitteeni ja -näkemykseni", "Ennen pennun hankintaa" ja "Yhteiseksi hyväksi" syystä, että pennunhankintahuumassa ei välttämättä tule ajatelleeksi asioita moniulotteisen rationaalisesti vaan elellään vähän pilvipumpulissa ... se on vaarallista! Olen korostanut tulevan omistajan vastuuta siksi, että koska yritän itse parhaani mukaan olemaan avoin ja näkemään vaivaa tiedon saattamiseksi uudelle omistajalle, toivon myös hänen ottavan tietyn vastuun hankinnastaan: hänen täytyy ymmärtää, mitä on hankkimassa, mitä mahdollisesti on odotettavissa, miten toimia uuden tulokkaan kanssa nyt ja tulevaisuudessa. Jos tiedustelija on ilmaissut välinpitämättömyytensä näitä asioita kohtaan, ei yhtienen taipaleemme ole edes alkanut. Vaikka kuinka yritän, en osaa vielä lukea ajatuksia ja tämän vuoksi en voi tietää, mitä tuleva omistaja on ymmärtänyt ja mitä sisäistänyt ... siksi jo tähän mennessä läpikäydyt asiat kasataan yhteen kauppakirjan allekirjoitushetkellä ja toivon, että pennun kotiinhakupäivään on tulevien omistajien taholta varattu aikaa ja valmistauduttu. Ensimmäisenä kerratkaa SKL:n kauppakirja , jotta tarvittaessa osaatte tiedustella seikkoja, mitkä mahdollisesti mietitettyävät teitä ja joita en mahdollisesti ole huomannut käydä läpi vielä tähän mennessä. Kerratkaa myös rodun Jalostuksen tavoiteohjelma (erityisesti kohta 4.3. Terveys s.24-> sekä 6. Jalostuksen Tavoitteet ja strategiat s.34-> ). Kotisivuillani suunnitelmat/pentueet on myös peruslinkistö, minkä toivon teidän käyneen myös läpi jo aikaa sitten ;). Olisin myös erittäin onnellinen, jos olisitte selvittäneet teitä lähellä toimivan Saksanseisojakerho ry:n alaisen alueellisen yhdistyksen (maksan yhden uuden omistajan ensimmäisen vuoden jäsenyyden rotujärjestöön l. jäseneksi ei teidän itse siis tarvitse ilmottautua) sekä tutustuneet rotuyhdistyksemme toimintaan ja tarjontaan, minkä jäseneksi taas toivon teidän liittyvän.

Pentu tulee saamaan mukaansa "selviytymispaketin", minkä lisäksi omistaja "pennun käyttöoppaan" ja tietenkin viralliset paperit (rek.tod., kauppakirjat, liitteet yms.) ;). Pentnut ovat syöneet kasvattikodissa Golden Eagle Holistic-kuivamuonaa ruokinnan perustana, millä toivon ruokintaa jatkettavan ja siksi voi olla hyvä, että jo nyt selvitätte lähialueenne eläintarvikeliikkeiden tarjonnan ko.ruoan suhteen. Pentujen päivittäiseen hyvinvointiin on kuulunut aina emon tiideydestä asti myös Nutrolin -öljy, mitä on saatavilla apteekeissä, eläinlääkäriasemilla sekä hyvin varustetuissa eläintarvikeliikkeissä ja toivon tätä löytyvän myös tulevassa, uudessa, kodissa.


Taas iski totaali tyhjyys ... oliko tuossa nyt kaikki oleellinen tähän hätään vai mitä uupuu :/ . Olkaa niin ystävälliset ja kysykää, jos jokin askarruttaa tai olen unohtanut jotakin teidän mielestä olellista!

Aurinkoista keskellä viikkoa päivää :) !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Päivi :)
Vedäppä syvään henkeä, heitä turha stressi ja rentoudu... asiat sujuu hyvin, niin kuin aina ennenkin.
Nauti kultakääpyköistä ja kevätauringosta.
t AnuL

Päivi Vähäkoski kirjoitti...

Ei pysty ei kykene Anuseni :/ , kova on maailma ;).