11. maaliskuuta 2013

Kauhia härdelli Sorsalammentiellä

Aika menee kuin siivillä! Tuntuu, ettei ehdi touhuta pentusten kanssa kaikkea mitä haluaisi :( . Suonette anteeksi, jos olen ollut heikosti tavoitettavissa ... joskus vaan täytyy huiliakin ja liikenevä aika antaa ihan vaan itselle ja oleilulle.

Toissa vkonloppu meni itselläni Berliinissä oikein rattoisasti mukavassa seurassa ja eeeerittäin hyvin syöden :). Savustettua possunpotkaa ja piiiiitkiä, runsaita, aamiaisia jne. *nam*. Aki oli selvinnyt lauman kanssa ilman ressiä, oli kuulemma niin autuaan hiljaista koko vkonloppu *miksiköhän :O ? *. Arki tosin alkoi pentulootan alusten vaihdolla, sillä rajansa on tuolla kuivikesysteemilläkin ;) ... tavaraa menee sisään ja tulee ulos niin juoksevana kuin kiinteänä. Silti olen ihan äärimmäisen tyytyväinen tuohon systeemiin, mikä meillä nyt on ja loputkin aluset saivat lähteä lattioilta, mikä helpottaa puhtaanapitoa myös huomattavasti. Kaikesta tästä huolimatta tuntuu tuo pentusten pissin tuoksu nenässä, sillä leluja niillä on enempi kuin tarpeeksi ja joskus ne joutuvat tarpeiden alle. Useampaan kertaan nekin on toki pesty, mutta kahteen pentuun verrattuna nämä ehtivät kolminkertaisesti ;).

Lelujen lisäksi "piraijat" leikkivät varpailla ja käsillä :E ... mahottomia ovat suutaan käyttämään ja tuohon täytyy puuttua välillä melkosen napakastikin. Kuvittelin kasvattaneeni seisojapentueen vaan jostain niihin on eksynyt terrierin verta :D. Ottavat nämä mittaa myös toisistaan varsin topakasti; kukaan ei tosin ole toistaan pahempi tai heikompi vaan yhtälaiseen kertovat vahvan mielipiteensä. Jotenkin ón sellainen olo, jotta haastetta näissä piisaa tuleviksi kuukausiksi.

Viime viikolla tutustuttiin myös ulkoilmaan, lumeen ja jäähän. Eihän tuolla ulkona kauaa ole voinut aikaa viettää vaikka liikkeessä pentuset ovat pysyneetkin. Rohkeasti ovat tutkineet ympäristöä ja telmineet lumessa.


Autoilua ehdimme harrastamaan viime viikolla kerran. Rauhallinen kauppareissu lukuunottamatta Mustan tytön 5 minuutin alkukonserttia. Lelurepertuaari kasvoi myös "aidolla tavaralla" l. pupunkarva ja sorsa saivat kyytiä. Siivellä koetettu seisottamista vaan Mustaa tyttöä lukuunottamatta ei pentuset jouda seisoskelemaan vaan aatoksena on "vastustajan eliminointi" :). Kaninkarvaidea oli muuten oivallinen ... sitä oli sitten nenät ja korvat täynnä niin kaksijalkaisilla kuin pentusillakin :D. Ei tuo sorsakaan hellällä kohtelulla ollut vaan nokka oli melkosen pian entisensä :/ .

 
 
 
Muuhun laumaan tutustuminen ei pentusille ole tuottanut ongelmia ... muu lauma vaan on ollut helisemässä :D. Turvallisuuden takaamiseksi ei ihan valtoimenaan näitä ole pystynyt pitämään koko lauman kera. ZsaZsa ei juurikaan enää nauti hoivaamisesta *ihme ;) *. Imetykset jäivät ensin muutamaan ja nyt tuo äippä ei seisahda juurikaan paikalleen kuin aamuisin. Yrittäähän tuo pitää jälkikasvunsa aisoissa ja vähän leikkiäkin vaan arvostaa suuresti päästessään niistä hetken leikin jälkeen. Ehkä tämä pentulauma tarvisi hieman napakamman mamman kurittamiseen, ovat vähän sellasen vapaan kasvatuksen neitoja ja heppuleita.
 
Tarjotakseni pentusille lisää aktiviteettia, ostin lauantaina "agilityputken" (joku kissan leikkeihin tarjoitettu) ja avot kun oli lysti peli ... ei vaan ollut pitkäikäinen, sillä jo eilen illalla tuo oli revitty ja poljettu hajalle. Täytyy myöntää, jotta kevät-/kesäpennut ovat mukavampia kun luonto ja ympäristö itsessään tarjoaa mielekkäitä aktiviteettejä niin pentujen keholle kuin aisteille ja aivoille.
 

Eiköhän tuossa nuo viime viikon kohokohdat. Videoitakin on vaan jostain kumman syystä en ole saanut niitä liitetyksi näihin blogiteksteihin (pitäisi kuitenkin löytyä pentusten galleriasta). Huomenna pitäisi sitten tohtorin tulla tarkastamaan pentuset nenusta hännän päähän. Mustalla tytöllä on porukan ainoa, pikkiriikkinen, näpatyrä ja Lilalta neidiltä puuttuu (oman tutkistelun perusteella) alhaalta yksi hammas kummaltakin puolelta. Huomenna kuitenkin selviää onko ymmärrykseni oikea siinä suhteessa, jotta jos pentukalustosta jokin uupuu tulee se uupumaan todennäköisesti aikuisenakin *höh*. Vaan minkäs näille mahtaa, kummallakaan vanhemmalla eikä sisaruksilla hammaspuutoksia ole, joten mistä sitten hypännyt tälle yhdelle.

Tänään oli myös viikkopunnituksen aika ja voi miten pieniä ne onkaan noihin suuriin egoihin nähden :). Punnituksen yhteydessä testasimme ensimmäistä kertaa myös pentusten seisottamista ja kuten aikaisemmin olen todennut se ei ole vahvuuteni eikä tuota hommaa helpottanut onneton kameramme, joka ottaa kuvan silloin kun sitä itseään huvittaa. Edelleen siis olen kunnon kameraa ja putkea vailla ... lahjoituksia otetaan vastaan ;).

 
 
 
 
 

 

Ei kommentteja: