25. helmikuuta 2013

Vko IV-V

Kyllä tapahtuu. Menoa ja melskettä. Tämä kuusikko on hauskaa sakkia ja aika menee kuin siivillä. Viime viikko oli tytöillämme hiihtoloma, mutta valitettavasti he "joutuivat" viettämään sen kotosalla. Tuo tosin oli minun ja pentusten onni, sillä kiinteän ruoan rytmittäminen onnistui muitta mutkitta.

ZsaZsa imettää vielä omaehtoisesti, mutta piraijalauman mammalle suoma hellyys ei ole enää yhtä mukavaa. Tuosta syystä aloin jo totuttamaan pentusia kiinteälle ja nyt rytmi on neljästi päivässä ZsaZsa-baarin lisäksi. Ruokarepertuaari on monipuolistunut jos jonkinlaisilla makuelämyksillä; pohjalla peruskuivamuona ( Golden Eagle Holistic Puppy Formula ) tahi puurovelli. Masut ovat kestäneet kaiken eikä vatsanväännevalitusta ole ollut.

Tänään onkin illalla jännät paikat punnituksessa,  viikkoon ei olla nimittäin painoa tarkistettu. Kun kaikki on mennyt hyvin tullaan painoa siis seuraamaan kerran viikossa.

Vanhin tyttäremme, Anette, sai suorittaa elämänsä ensimmäisen kynsileikkuun pentusille ja onnistui siinä "with flying colours". Parahin aika tuohon on pentujen painaessa unten maille, tuolloin ei tarvitse "painia" aiheen kanssa :). Nämä perushommat meiltä sujuvat vaan koskaan en taida pikkupentujen seisottamista oppia :/ . Kasvattajilla on sivuillaan mitä hienoimpia profiiliseisotuskuvia jo tämänikäisistä vaan meillä ei yksikään malta moiseen pysähtyä :).

Pentuhuone on kokenut muodonmuutoksen useampaan otteeseen ja pentuset itse ovat osallistuneet näihin hetkiin aktiivisesti :D. Ei ole niitä häirinnyt porakoneet eikä muutkaan vempaimet vaan uteliaina ja rohkeina ovat hakeutuneet tutkimaan tekemisiä ... Aki ei aina ole tätä apua arvostanut, mutta kärsivällisesti hymyssä suin on touhunnut (tosin jo kysäisi, että olisinko nyt jo vihdoin tyytyväinen järjestykseen ;) ).
 

Blogin albumissa lisää kuvia tapahtumista pentulootassa ja sen ulkopuolella. Kovasti ovat innokkaita nämä koettelemaan kykyjään. Pentuhuoneen ulkopuolinen maailma on tullut tutuksi l. pesuhuone, sauna ja nyt jo muu huusholli on heille avattu vaan pääosin saavat tyytyä omaan valtakuntaan saunapäädyssä, mihin on pyritty järjestämään riittävästi virikkeitä ja haasteita. 

Tasaista porukkaa ovat kuusikko, pystyhäntää myöten :D. Vahvoja ja rohkeita, kukaan ei yksistään jää heikommalle eikä kukaan kokonaan jyrää muuta porukkaa. Toki pieniä yksilöllisiä eroja löytyy, mitä onkin tästä edespäin mielenkiintoista seurata.
 
 

Ei kommentteja: